etusivu    |   yritys    |   palvelut    |   referenssit    |   ajatuksia    |   yhteystiedot    |   galleria in english

5D on kokenut asiantuntija

Olemme tehneet muotoilutyötä useissa projekteissa erilaisten asiakkaiden kanssa. Vieressä olevasta luettelosta pääset tutustumaan viimeisiin töihimme, sekä löydät luettelon 
asiakasyrityksistämme >>>
. 

Olemme myös saaneet muotoilutyöstämme tunnustuksia >>>

Sinituote - Trendiharja

Sinituote Oy:n uusi tiskiharja muotoilitiin konseptista tuotteeksi. 5D sunnitteli ja teki 3D-mallin muottivalmiiksi tiedostoksi. Hahmomallien ja pikamalleilla avulla testattiin tuotteen ergonomiaa ja käyttöönsopivuutta.

Sinituote - Pyykkinipsu

Scott Health & Safety - ProCap kypärä

ProCap - uusi puhallinkypärä, joka tarjoaa täydellisen suojauksen käyttäjälleen. Tuote sisältää hengitys-, kasvo-, silmä- ja kuulosuojauksen sekä koko pään suojauksen erilaisissa haittatilanteissa. ProCap on kehitetty yhteistyössä loppukäyttäjien kanssa. Suunnittelu ja kehitystyö on tehty yhdessä Scott Health & Safetyn suunnittelutiimin kanssa.

Tämä tuote on saanut 2005 Fennia Prize kunniamaininnan sekä iF Product Design palkinnon.

Startex pitoteippi

Talven menestystuotteisiin kuuluvan Startexin valmistama pitoteipin kotelon muotoilun, toiminnan ja käyttöperiaatteen suunnittelun teki 5D muotoilutoimisto. 

SuperSteamer - hakkeenhöyrystin

Metso Paper on hyödyntänyt teollista muotoilua myös prosessikeskeisten laitteiden ja paineastioiden tuotteistamisessa. Innovatiivisella muotoilulla SuperSteamer hakehöyrystimen käytettävyys, huollettavuus ja puhtaanapito parani. Suurta huomiota kiinnitettiin mm. hoitotasoihin ja putkistoon, joka keskitettiin pois näkyvistä.

Svenska Spel - peliautomaatti

Ruotsissa peliautomaatteja käytetään ainoastaan ravintoloissa, joten niiden sovittaminen erilaisiin ympäristöihin on haaste laitteen koolle. Erilaisilla värityksillä on mahdollista saavuttaa riehakas ulkomuoto, sekä sovittaa laite vaihtuvaan ympäristöön. 

NunnaUuni

Nunnanlahden Uuni Oy on ollut asiakkaamme vuodesta 2000. Tänä aikana teollinen muotoilu on sulautettu luonnolliseksi osaksi NunnaUunin omaa tuotekehitystä. 5D huolehtii kaikista NunnaUunin muotoilupalveluista. 

NunnaUunin tulisijamallisto on ensin käyty läpi tuotannon tehostamisen ja helpottamisen kannalta. Moni perinteinen varaavan tulisijan piirre on säilynyt, mutta vähitellen mukaan on tuotu uusia asiakkaita miellyttäviä malleja. NunnaUunin vahva tekninen osaaminen - kultaisen tulen puhdas palaminen - on rakennettu pelkistettyihin ja veistoksellisiin muotoihin.

5D pyrkii viemään perinteisen lämmönlähteen henkeä entistä ennakkoluulottomampiin sovelluksiin.

Metso Oyj:n muotoilu

5D on osallistunut vuodesta 1997 alkaen lukuisiin Metson muotoiluprojekteihin. Tässä muutama esimerkki (katso myös paperikoneen kuva suomalaista muotoilua esittelevältä Virtual Finlandin sivulta):

Valmet OptiBright on uusiopaperimassan musteenpoiston tekevä flotaatiokenno. OptiBrigntin avulla uusiopaperimassasta poistetaan sanomalehtimustetta ja liima-aineita. Teollisella muotoilulla selkeytettiin rakennetta ja integroitiin samaan käyttöliittymäyksikköön laitteen kaikki paikallistoiminnot. Muotoilun avulla "prosessisäiliöstä" tehtiin tuote. 

5D toimi vahvasti mukana asiakkaan tuotekehitys- tiimissä. Tuotteesta tehtiin myös markkinoinnin tarpeisiin tuoteanimaatioita ja visualisointeja.

Vesireunanleikkaimet sijaitsevat yleensä paperikoneen kuivassa päässä, jossa niillä ennen rullausta, päällystystä tai kalanterointia siistitään paperiradan reuna. 

Täysin uuden leikkausprosessin lisäksi suunnittelun ja muotoilun lähtökohtia olivat ahdas ja vaativa ympäristö sekä korkeapaineisen veden vaatimat huolto- ja turvallisuusnäkökohdat.

Fatpipe -salibandytuotteet

Suomalainen salibandytuotteita suunnitteleva ja valmistava Fatpipe menestyy räväkällä ilmeella ja siihen sopiviilla tuotteilla. Tässä on kuvassa Hole-lapa.

Rotomec painokone

Rotomec on Metson Italiassa oleva tytäryhtiö. 5D oli vastuullisena muotoilijana Rotomec 4000 syväpainokoneen tuotekehitysryhmässä. Painokone on tarkoitettu pienille sarjoille ja siihen kehitettiin piensarjoja tukevia ominaisuuksia. 5D muotoilutoimisto Oy  |  Merikannontie 3A  |  00260 HELSINKI